Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на Писта Бургас

Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на Писта Бургас

Иван Влъчков ще стартира от първа позиция в серия Туринг в първия кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут - Писта Бургас. Петкраният шампион в класа отново ще се състезава с добре познатия автомобил Хонда Сивик за екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък. 

Влъчков беше най-бърз и в двете тренировки днес. В първата той постигна 1:17.834 мин след 11 направени обиколки. Така той изпревари с близо 0.3 сек Косю Йорданов с Рено Меган. Във втората Иван даде цялата газ и единствен свали под 1:17 мин за обиколка - 1:16.917. Това се случи в 6-ия му тур от общо 8. 

Втори отново се нареди Косю Йорданов на 1 сек, като пилотът на GREEN FOX MOTORSPORT ще потегли от тази позиция в решетката. Трети на грида ще се нареди Кольо Карастоянов също от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък с Хонда Сивик. 

До него на 4-а позиция ще е Димитър Кондев с Рено Клио (GREEN FOX MOTORSPORT). 

"Много добра квалификация за нас при чудесни условия на трасето и много силна конкуренция, заяви Влъчков. - Колата е отлично подготвена. Ще се боря за победата утре, но няма да е лесно. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата. Без тях нямаше да мога да участвам."

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти