Леклер с променен подход към състезателния уикенд в Испания

Леклер с променен подход към състезателния уикенд в Испания

Пилотът на Ферари Шарл Леклер сподели след края на квалификацията за Гран При на Испания във Формула 1, че той е променил своя подход към състезателния уикенд след проблемите си в Португалия преди седмица.

След края на петъчния ден на „Каталуния“, монегаскът бе най-близкият преследвач на Мерцедес, а в тренировката за място завърши четвърти зад дуото на „Черните стрели“ и Макс Верстапен. За него това е трето класиране на четвърта позиция на стартовата решетка, като до момента единствено на „Портимао“ той бе по-назад като стартира осми. Според Леклер, промененият подход към уикенд, на който той е заложил през тази седмица, е една от причините за по-доброто му представяне спрямо това преди само седем дни.

„Промених моя подход след Португалия. Сега подхождам към нещата стъпка по стъпка и карам по-добре. Просто се чувствам по-добре в колата. Имахме силен първи ден, днес в квалификацията също се представихме добре, което на тази писта е много важно. Знаем къде трябва да се подобрим, сега просто трябва да сме сигурни, че ще свършим добра работа“, коментира Леклер.

Леклер: Имам още какво да уча
Леклер: Имам още какво да уча

Промяната в подхода на монегаска по време на уикенда на „Каталуния“ се състои в това, той да изгражда своето темпо постепенно, а не да търси максималната агресия още от първата си обиколка в петъчния ден.

„След всеки уикенд, аз се опитвам да анализирам какво мога да направя по-добре. Естествено след един лош уикенд като моя на „Портимао“, където имаха някакъв успех само в състезанието, осъзнаваш още повече какво правиш грешно. Знаех какво да направя, но това е лесната част. Изпълнението е трудно, но мисля, че аз го направих тук“, завърши пилотът на Ферари. 

След като преди седмица, той загуби битката в съботния ден спрямо своя съотборник Карлос Сайнц-младши, днес монегаскът отново взе предимство и ще потегли четвърти утре, докато испанецът ще направи това от шестата позиция.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички