Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия

Дженсън Бътън: Дойде времето Мерцедес да се раздели с Ботас

Дженсън Бътън: Дойде времето Мерцедес да се раздели с Ботас

Бившият пилот от Формула 1 и световен шампион за 2009 година Дженсън Бътън е убеден, че времето на Валтери Ботас в Мерцедес е изтекло и шампионите трябва да се разделят с финландеца. Така Дженсън вярва, че с идването на Джордж Ръсел младият британец ще мотивира Люис Хамилтън да даде максимума от себе си в последния период от състезателната си кариера. 

В началото на седмицата дори се заговори, че Тото Волф ще предприеме смел ход и ще прати Валтери в Уилямс още в средата на сезон 2021, а от там ще вземе на негово място Ръсел. 

“Проблемът на Валтери не е в чистата скорост. Той е доказал в годините, че е съотборникът на Люис, който не е по-бавен от него в квалификациите. В състезанията обаче нещата са коренно различни. Наистина съжалявам за Ботас, който е много силен пилот, но когато дойде неделята, на фона на Хамилтън изглежда много зле”, коментира Бътън. 

“За мен, а и не само, дойде време Тото Волф да вземе важното решение и Мерцедес да се раздели с Валтери. Ако на негово място дойде Джордж Ръсел, то съм убеден, че Люис ще бъде по-мотивиран от всякога да докаже на всички, че не болидът, а неговият талант печели титлите в последните години”, завърши британецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти