Марко Верати: Играхме по-добре от тях

Марко Верати: Играхме по-добре от тях

Халфът на Пари Сен Жермен Марко Верати не скри разочарованието си от загубата с 0:2 в реванша с Манчестър Сити и отпадането на тима му на 1/2-финала в Шампионската лига. Той смята, че френският шампион е играл по-добре от своя съперник и не е заслужавал да приключи участието си в турнира по този начин.

"Вярвахме до червения картон. Създадохме много положения и бяхме по-добри от тях. Те ни вкараха с първата си възможност в мача, както стана и в първия двубой. Но това се случва, когато играеш срещу голям отбор. Борихме се докрай. Можем да се гледаме в очите, защото опитахме всичко. За втора поредна година достигаме до топ 4. Направихме добра кампания. Не знам какво да кажа. Искахме да стигнем до финала, но не успяхме", заяви Верати.

"Когато играеш срещу голям отбор, няма как да атакуваш 90 минути, без въобще да страдаш. Трябва да приемем това. Смятам, че играхме с добър манталитет. Не си спомням Сити да имаха друг удар освен гола през първото полувреме. Трябва да продължим да вярваме, защото един ден ще се случи. Сити също заслужават да са на финала. Те работят с този треньор шест или седем години и за пръв път стигат до тази фаза. Също така трябва да поздравим и себе си, защото за втора година достигаме до 1/2-финал. Трябва да продължим да работим. Нашият треньор е тук от едва пет месеца", допълни италианецът.

Още от Футбол свят

Виж всички