Мик Шумахер е щастлив да се бори с пилотите на Уилямс

Мик Шумахер е щастлив да се бори с пилотите на Уилямс

Мик Шумахер вчера направи най-доброто си състезание от дебюта си тази година във Формула 1. В третия кръг от сезон 2021 за Гран При на Португалия синът на седемкратния световен шампион показа защо бе избран от отбора на Хаас. 

Тази година американският тим няма да развива болида си, който е базиран на миналогодишния, и това се отразява в много слабото представяне на пистата. Въпреки това Шумахер показа много силно каране в Португалия и в края на надпреварата настигна и изпревари Никола Латифи от тима на Уилямс. 

Мик дори заяви, че ако е имал още няколко обиколки, е можел да изпревари дори и Джордж Ръсел. В същото време руският съотборник на германеца в Хаас Никита Мазепин продължава да се представя трагично и финишира последен на една минута зад Шумахер. 

„Направихме голяма крачка напред в развитието на отбора. Нямаме технически подобрения по болида, но започваме да работим много по-добре като екип и това си личи на пистата. Вчера, ако имах още няколко обиколки преди финала, можех да изпреваря дори и Ръсел“, заяви Шумахер. 

„Направо не ми се вярваше, като го видях в последните обиколки, а той бе стартирал от 11-а позиция. Доволен съм от изпреварването на Латифи и от това, че влизаме в битка с пилотите на Уилямс. Такива резултати показват реално плодовете от работата, която вършим с отбора“, завърши германецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички