Как ще се разиграе финалът в "Крусибъл"?

Как ще се разиграе финалът в "Крусибъл"?

Финалът на Световното първенство по снукър в "Крусибъл" ще се разиграе в неделя и понеделник, както обикновено. Марк Селби и Шон Мърфи ще се изправят един срещу друг в рамките на четири сесии, които ще са от 15 и 21 часа в двата дни. Залата ще бъде с пълен капацитет зрители.

Новият световен шампион ще бъде този, който спечели 18 от възможни 35 фрейма. Естествено, ако някой запише разгромна победа, то тогава може да не се стигне до четвърта сесия. Така се случи през 1993 година, когато Стивън Хендри размаза Джими Уайт с 18:5. Миналата година пък Рони О'Съливан загуби само 8 фрейма срещу Кайрън Уилсън.

В събота вечер се случи нещо историческо по отношение на програмата на сесиите в шефилдския "театър на мечтите" - за първи път в историята четвъртата сесия на полуфинал беше прекъсната, за да се довърши другият мач, след което подновена.

Марк Селби и Стюърт Бингам трябваше да отстъпят зеленото сукно на Шон Мърфи и Кайрън Уилсън при резултат 16:15 за Веселяка от Лестър, след което след приключването на победата на Магьсосника, Селби взе нужния му 17-и фрейм срещу своя съперник.

Още от Снукър

Виж всички