Селби и Бингам в ожесточена последна полуфинална сесия в "Крусибъл"

Селби и Бингам в ожесточена последна полуфинална сесия в "Крусибъл"

Световният шампион от 2015 година Стюърт Бингам спечели маратонската вечерна сесия срещу носителя на "Тройната корона" Марк Селби и води с 13:11 преди заключителния сегмент от напрегнатия им полуфинален сблъсък на Световното първенство по снукър.

Един от фреймовете продължи 63 минути, като Бингам го "открадна" в стил "Селби" по последните цветове, а 24-ата партия се проточи 55 минути, като Веселяка от Лестър не можа да стигне до нужните му 5 снукъра. Впечатляващото бе, че Бингам излезе победител именно в тези тактически дуели и фрагментарни фреймове, а отделно от това една партия беше рестартирана два пъти.

Селби водеше с 9:7, но взе само два от разиграните осем фрейма, като съперникът му започна ударно с брейкове от 131 и 96, след което зрителите се насладиха на тактическите надигравания. Бингам направи неуспешен опит за максимален брейк, като не можа да вкара 13-ата комбинация черна-червена.

Марк Селби и Стюърт Бингам поделиха фреймовете
Марк Селби и Стюърт Бингам поделиха фреймовете

Бингам и Селби ще приключат битката си за класиране на финал в последната сесия от 16:30 часа, а победителят ще бъде този, стигнал до 17 фрейма на сметката си.

Още от Снукър

Виж всички