Тото Волф: Пилотите на Мерцедес са свободни да се борят помежду си

Тото Волф: Пилотите на Мерцедес са свободни да се борят помежду си

Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф бе категоричен, че въпреки инцидента между Валтери Ботас и Джордж Ръсел в надпреварата за Гран При на Емилия-Романя, всички пилоти на „Черните стрели“ остават свободни да се борят помежду си.

Младият британец се състезава за Уилямс, но е част от програмата на немския производител, като именно той замени Люис Хамилтън в Гран При на Сахир през декември, когато седемкратният световен шампион бе с COVID-19. На „Имола“ обаче, Ръсел допусна сериозна грешка когато в амбицията си да изпревари Ботас той стъпи върху все още мократа част на пистата със своите сликове и се блъсна във финландеца, вадейки и двамата от състезанието.

Развитието на болидите в Мерцедес ще е ограничено заради катастрофата на Ботас
Развитието на болидите в Мерцедес ще е ограничено заради катастрофата на Ботас

Между надпреварите в Италия и тази в Португалия, Волф е провел задълбочени дискусии и с двамата, замесени в инцидента, пилоти, като след тях е било взето решение да не бъдат въвеждани никакви ограничения в битките между пилоти на Мерцедес.

„Мисля, че повечето от тези дискусии ще останат тайна. Пилотите трябва да използват всяка пролука, а понякога това носи със себе си голям риск. Смятам, че един млад пилот винаги ще тръгне да изпреварва без да се замисли кой е пилотът в другата кола. Никога вината не пада само върху единия пилот и това бе уточнено в тези разговори. Няма въведени правила за битки или ограничения към който и да е от пилотите. Просто има казахме какво мислим ние за инцидента“, коментира австриецът по време на петъчната пресконференция от уикенда за Гран При на Португалия.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти