Крах за президента на Лацио при обжалването

Крах за президента на Лацио при обжалването

Президентът на Лацио Клаудио Лотито отнесе по-тежко наказание, след като обжалва наложената му санкция покрай скандала с тестовете на тима за коронавирус. Преди месец босът беше санкциониран да не може да изпълнява задълженията си за период от 7 месеца, а сега Апелативната комисия към Италианската федерация завиши това на 12 месеца. 

Както е известно, срещу клуба беше образувано разследване на Дисциплинарната комисия към местната централа за неспазване на антиковид протокола. Причината беше несъответсвието в пробите, които “орлите” бяха предоставили на УЕФА и на Серия “А” между 28 октомври и 8 ноември. Чиро Имобиле и Лукас Лейва дадоха положителни тестове за COVID-19 преди мача с Брюж от Шампионската лига, но само няколко дни по-късно се появиха като смени срещу Торино в двубой от италианския елит, тъй като пробите им преди втората среща показаха отрицателен резултат. Оказа се, че Лотито е уредил тестовете да бъдат взимани в отделни лаборатории и съответно се появиха съмнения в манипулации. 

На днешното си заседание Апелативната комисия потвърди 12-месечните наказания за клубните лекари Пулчини и Родиа и освен това увеличи от 150 000 на 200 000 евро глобата на Лацио. Хубавата новина за "орлите" е, че не се стигна до отнемане на точки от актива им. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти