Николай Стоянов пред Sportal.bg: Ще гледат на нас като на аутсайдер, но помним какво се случи с Франция и Латвия

Николай Стоянов пред Sportal.bg: Ще гледат на нас като на аутсайдер, но помним какво се случи с Франция и Латвия

България попадна в група А на ЕвроБаскет 2022 в компанията на Испания, Турция, Русия, Грузия и Белгия. Българите ще изиграят мачовете си от първата фаза в Тбилиси в началото на септември следващата година. Sportal.bg потърси баскетболния национал Николай Стоянов, който коментира съперниците и позицията на България в тежката група.

„Жребият е добър, поне в този момент. Като изявен фаворит, с може би класа над останалите в групата е световният шампион Испания. Въпреки промените в състава си, които ще предприемат в следващите месеци до шампионата, испанците си остават най-сериозният съперник в групата. Може би, малко под тях бих поставил Турция, в чиито състав личат няколко имена от НБА. За Грузия домакинският фактор ще е голям плюс в комбинация с Шенгелия и моя бивш съотборник Конар Франкамп, шансовете за добро класиране се увеличават. Белгия и Русия са горе-долу равностойни в момента, но със сигурност отстъпват на горните три държави.

На нас, може би ще погледнат като аутсайдер, но всички помним, когато Франция и Латвия го направиха, какво се случи с тях.

До първенството има доста време и трудно може да се каже кой изглежда най-неудобен съперник за нас. Доста неща ще се променят до септември 2022 година. Ако всичко е нормално и всеки един състезател от НБА и Евролигата успее да вземе участие за своята страна на турнира, мога да кажа, че четирите групи ще изглеждат еднакво.

Нашите шансове, пак казвам в зависимост от съставите на отборите да предположим, че ще са пълни, са добри за излизане от групата. Освен Испания, останалите не изглеждат непобедими към момента.“, коментира пред Sportal.bg Николай Стоянов.

Снимка: Владимир Иванов / Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти