Метцелдер получи условна присъда

Метцелдер получи условна присъда

Бившият германски национал Кристоф Метцелдер получи условна присъда в размер на десет месеца от съда в Дюселдорф по обвинението за разпространение на детска порнография. Делото срещу бившия футболист на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд започна в четвъртък, 29 април,  и се очакваше да продължи до 10 май, но приключи само за ден, след като Метцелдер призна изцяло вината си. 

В своето обвинение прокуратурата заяви, че в телефона на бившия централен защитник са били открити общо 297 файла с детска порнография, от които той е разпратил 29 на три жени чрез приложението УотсАп. 

"Сдобих се с незаконните снимки, които бяха със свободен достъп в интернет и аз направих скрийншотове. Споделих своите екстремни фантазии в чатове", призна 40-годишния Метцелдер от свидетелската банка. От прокуратурата допълниха, че една от разпратените снимки от Мецелдер е била на невръстно дете в "много сексуализирана поза". 

Метцелдер заяви, че никога не е "нападал деца и младежи, въпреки своите графични коментари в чатовете. Това се случваше само в паралелната дигитална вселена". 

Съдия Астрид Щамерйохан прие, че подсъдимият е показал "истинско разкаяние" за стореното и че публичността на самото дело е наказание за него. "Очаква се той приеме това дело като предупреждение и да извършва повече престъпления", каза тя. 

Бившият футболист заяви още, че ще приеме наказанието си и помоли за прошка жертвите на сексуално насилие.

bnr.bg

Още от Футбол свят

Виж всички