Легия (Варшава) стана шампион на Полша без игра

Легия (Варшава) стана шампион на Полша без игра

Легия (Варшава) стана шампион на Полша без игра, след като преследвачите им от Раков Ченстохова не спечелиха при гостуването си на Ягелония (Бялисток) в първа среща от 28-ия кръг на Екстракласа. Преди мача Легия (Варшава) водеше с 9 точки пред Погон (Шчечин) и с 10 пред Раков, а в същото време имат и един отложен мач срещу Стал Миелец, който ще се състои на 5-и май. 

Равенството без голове в Бялисток означаваше, че Легия може вече да празнува титлата. Така след 27 мача тимът има по 9 точки преднина пред 2-ия и третия тим. Теоретично трите отбора могат да съберат равен брой точки в края на кампанията, ако столичани не спечелят нито една. Но дори и това да се случи, те имат по-добър директен баланс и срещу двата претендента- 0:0 и 4:2 срещу Погон, както и 2:1 и 2:0 над Раков. 

Триумфът с тази 15-а титла превръща Легия (Варшава) в най-успешният клуб на местната сцена, а също така и седем титли в последните девет години. По 14 пъти са били шампиони Гурник (Забже) и Рух (Хожув), а с 13 титли е Висла (Краков).

Още от Футбол свят

Виж всички