Гледай на живо

Даде ли Италия заявка за европейската титла - гледайте "Контра"

Поредна атака срещу Андреа Аниели

Поредна атака срещу Андреа Аниели

Президентът на Лион Жан-Мишел Олас също нападна колегата си начело на Ювентус Андреа Аниели, който беше сред водещите фигури в опита за учредяване на Европейската Суперлига. По всичко личи, че проектът няма да се реализира, след като бурното недоволство накара повечето клубове да се оттеглят веднага. 

“Изключително съм разочарован от Аниели. Срещу него вече има натрупано огромно недоволство. С него досега имах както лични, така и професионални взаимоотношения и съм много изненадан от начина, по който всичко това се получи”, обясни Олас пред “Екип”. 

Учредяването на Суперлигата беше обявено официално в неделя вечер, когато, оказва се, директорът на Юве нарочно е отбягвал контакти с други хора. Така например президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри, че Аниели не е отговарял на обажданията му. 

Тифозите на Ювентус на нож срещу Аниели
Тифозите на Ювентус на нож срещу Аниели

“Исках от Андреа да ни каже в събота или неделя какво ще се случва. Вероятно той има своите доводи за проекта, но поне да ни беше казал открито. А в действителност ние не знаехме нищо до последно и ето как стана проблем. Усещам, че съм бил заблуден. В събота се чухме с Чеферин и му споделих, че Аниели не ми вдига телефона. Имахме му пълно доверие, бях много близък с него”, каза още босът на Лион.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти