Още по-строги мерки в Бундеслигата за финала на сезона

Още по-строги мерки в Бундеслигата за финала на сезона

Последните три кръга в германското първенство ще преминат при още по-строги мерки в борбата срещу коронавируса, за да не се наложи отлагане на мачове. Местната футболна лига наложи специални изисквания за въпросните двубои от 32, 33 и 34 кръг, като те ще важат както за отборите от Първа Бундеслига, така и тези за Втора. 

Според първата стъпка от мерките от 3 май всички футболисти, треньори, персонал и официални лица ще трябва да се изолират по домовете си или в клубната база. Целта е те да не се смесват с външни хора и така да се намали риска от заразяване. При тези условия ще се изиграят срещите от 32-ия кръг на 7, 8 и 9 май. 

За финалните два кръга пък се активира втората стъпка от затягането на мерките. От 12 май въпросните хора от всичките 36 клуба задължително трябва да влязат в “балон” на клубната база и да не напускат района. Преди това те трябва да са дали отрицателен PCR тест, взет най-късно 24 часа по-рано. Така ще се изиграят мачовете на 15 и 22 май. Целта на Германската футболна лига е да не се наложи отлагане на срещи заради заболели, защото заради Европейското първенство шампионатът в страната трябва да приключи по график.

Още от Футбол свят

Виж всички