Бивш шеф във Формула 1: Волф е малко кученце в скута на Лорънс Строл

Бивш шеф във Формула 1: Волф е малко кученце в скута на Лорънс Строл

Бившият шеф в отборите на Мидланд, Спайкър, Форс Индия, Испания Рейсинг, Катерам във Формула 1 Колин Колес отново се заяде с шефа и акционер в Мерцедес Тото Волф. Роденият в Румъния германски гражданин определи Волф като малкото декоративно кученце, което милиардерът и собственик на отбора на Астън Мартин Лорънс Строл държи в скута си и отново неглижира рекордните успехи на австриеца с германския отбор. 

„Г-н Волф беше мой бизнес партньор. Аз го вкарах в света на Формула 1, дори и на него да не му се иска това да се знае от широката публика. Какво да кажа за успехите на Тото с Мерцедес. Ами то цялата структура на отбора бе създадена от Рос Браун, който, както знаем, е един от най-великите отборни шефове в историята на спорта. Тото след това успя да го изгони от отбора и завзе цялата власт наготово. Днес Волф е едно малко декоративно кученце, което Лорънс Строл държи в скута си. И това не е заяждане, а цитат, който съм чул от Бърни Екълстоун“, налива масло в огъня Колин Колес. 

„Надявам се от Мерцедес час по-скоро да го разберат и да проверят всички връзки, които има помежду им. Не всичко, което ще узнаят, ще бъде по вкуса на борда на директорите в Даймлер. Отново само ще спомена скандала с миналогодишните болиди на Форс Индия, или както станаха известни „Розовите Мерцедеси“. Чух, че някой им е дал 60%-ов модел на болида на Мерцедес за тестове в аеродинамичния тунел. Иначе това обяснение, че инженерите на Форс Индия са направили дизайна по снимки, да си го запазят за тях“, завърши той.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти