Чеферин: Не съм виждал такива лъжци като Аниели и Уудуърд, ШЛ ще има и без тези 12 клуба

Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи остър коментар по повод решението за създаването на европейска Суперлига. Шефът на централата още веднъж потвърди заплахата, че футболистите, които участват в мачовете от Суперлигата, няма да могат да играят за съответните си национални отбори и да участват на европейски и световни първенства. Чеферин освен това директно атакува изпълнителния вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели, които само преди дни са го излъгали, че новините около Суперлигата са фалшиви и са доволни от направените промени в Шампионската лига, които УЕФА официално обяви днес.

Официално: Войната е факт, Суперлигата стартира въпреки заплахите на УЕФА
Официално: Войната е факт, Суперлигата стартира въпреки заплахите на УЕФА

"Всички сме обединени срещу глупостта на този проект, срещу тези позорни, егоистични предложения, подхранвани преди всичко от алчността. Това е циничен план, който е насочен напълно срещу това, което футболът трябва да бъде. Футболистите, които ще играят за отбори, които ще участват в тази затворена лига, ще получат забрана да играят на световни и европейски първенства. Призоваваме всички да застанат изправени до нас. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че това никога няма да стане.

Тези клубове се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола.

УЕФА и ФИФА: Клубовете от Суперлигата ще бъдат изхвърлени от всички турнири, ще има тежки последствия и за играчите
УЕФА и ФИФА: Клубовете от Суперлигата ще бъдат изхвърлени от всички турнири, ще има тежки последствия и за играчите

Дали е възможно да има Шампионска лига без тези 12 клуба? Разбира се. В Европа има много добри отбори. Турнирът може да съществува със или без тях.

Бях адвокат по наказателни дела в продължение на 24 години, но никога, никога не съм виждал такива хора. Да започнем с Ед Уудуърд. Обади ми се миналия четвъртък и каза, че е много доволен от реформите и ги подкрепя напълно. Тогава очевидно вече е бил подписал нещо друго. Андреа Аниели е най-голямото разочарование от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкова много, колкото той. Невероятно е. Говорих с него в събота и той ми каза: "Това са само слухове. Не се притеснявай, нищо няма да стане". След това ми каза, че ще ми се обади след един час, след което си изключи телефона. На следващия ден обявиха новината.

УЕФА одобри промените в Шампионската лига
УЕФА одобри промените в Шампионската лига

Това са така наречените големи клубове. Ясно е, че са такива в момента, но не е било винаги така. Ювентус беше в Серия "Б", Ман Юнайтед преди сър Алекс Фъргюсън са били... не знам къде. Астън Вила също е голям клуб", заяви Чеферин, който по принцип е кръстник на една от дъщерите на Аниели. 

Още от Футбол свят

Виж всички