Мишо Капитанов: Възрастта е просто едно число

Михаил Капитанов записа втория си мач в Националната Баскетболна Лига. 42-годишният асистент на Васил Евтимов в Черноморец се появи в игра в двубоя от последния кръг срещу Спартак (Плевен), като за четири минути игра регистрира 3 точки, 1 борба и 3 асистенции на сметката си. Само няколко дни по-рано Капитанов се превърна и в най-възрастния играч, стъпвал на паркет в официален мач от първенството, след като игра 3 минути и срещу Черно море Тича.

Черноморец си уреди четвъртото място в редовния сезон след бой над Спартак Плевен
Черноморец си уреди четвъртото място в редовния сезон след бой над Спартак Плевен

"Искам да благодаря на Васил Евтимов и на цялата организация, че ми гласуваха доверие. За мен е чест и удоволствие да работя в такава организация, каквато е Черноморец blacksharks. За мен работата с Васил Евтимов е не просто работа, а удоволствие. Аз съм много благодарен и благодаря на всички за това доверие. 

Винаги съм казвал, че възрастта е просто едно число и човек е на толкова години, на колкото се чувства. Има една притча, според която ние не спираме да играем баскетбол, защото остаряваме, а остаряваме, защото спираме да играем баскетбол. За мен е удоволствие да играя с всички тези момчета, защото те са страхотни характери и съм бил като равен с тях. 

Тренирам доста отдавна и помагам на отбора, защото имаме доста контузени играчи. И сега Томас Читадзе, който е най-младият ни играч, се контузи лошо и трябва да помагам на отбора в тренировъчния процес, на терена и извън него", заяви асистент треньорът на "акулите", които заеха четвъртото място в крайното класиране на редовния сезон.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички