Флик за бъдещето си: В момента има по-важни неща

Флик за бъдещето си: В момента има по-важни неща

Наставникът на Байеерн (Мюнхен) Ханзи Флик продължава да не дава конкретен отговор за бъдещето си. Той постигна изключителни успехи начело на отбора, но от известно време насам не е доволен от селекцията и е в конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич. Все по-упорити са слуховете, че от лятото специалистът ще поеме националния отбор на Германия. 

“Има други по-важни неща в момента, върху които да мислим - отговори Флик на въпрос за бъдещето си. - Не сме под натиск. Би било хубаво, ако отново спечелим титлата в Бундеслигата. Ето защо тази седмица е много важна за нас. По принцип предпочитам да работя в хармония, но човек трябва да се справя и с конфликтните ситуации. Все пак при хармоничен стил на работа шансовете за успех са значително по-добри”. 

Шест кръга преди края баварците имат аванс от 5 точки пред втория РБ (Лайпциг), а утре гостуват на третия Волфсбург. “Напълно сме съсредоточени към предстоящия мач - добави наставникът. - Остават ни шест срещи, което е 18 точки. Няма как да играем с половината от възможностите си, защото ни очаква противник, срещу който е нужно сериозно отношение. Искаме да дадем всичко от себе си и да стигнем до титлата възможно най-скоро. Наясно сме, че битката може да продължи до самия край. Всичко зависи от нас, но пък и де не забравяме, че срещу нас има солидни противници. Хубаво е, когато срещаш най-добрите, а Волфсбург е сред тях. Този тим има отличен треньор и поставя противника под напрежение, опасен е при статичните положения, залага на много центрирания, а в атака Ваут Вегхорст доминира на втория етаж. Това е отбор, който може да играе в Шампионската лига от следващия сезон”.

Още от Футбол свят

Виж всички