Александър Попов: Голяма заслуга за първата титла на Хебър има Атанас Петров 🏐

Александър Попов: Голяма заслуга за първата титла на Хебър има Атанас Петров 🏐

Старши-треньорът на Хебър (Пазарджик) Александър Попов отказа да си припише основна заслуга за спечелената тази вечер титла по волейбол. В днешната трета WINBET финална среща Хебър обърна Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 като гост и спечели титлата след 3-0 победи.

Хебър (Пазарджик) с историческа титла във волейбола (видео + галерия)
Хебър (Пазарджик) с историческа титла във волейбола (видео + галерия)

"Първо искам да кажа, защото това е истината, голяма заслуга за първата титла на отбора има Атанас Петров. Той направи отбора, години наред го съграждаше парче по парче. След това слагам Драган Иванов и Стоян Самунев. Момчетата са тренирали, физически бяха много добре. След загубата в Монтана казах, че кондицията ще бъде решаваща във финалната серия за титлата. Аз  направих само някои корекции и водех отбора по моите виждания”, заяви Александър Попов.

12 WINBET финал №3: Нефтохимик 2010 - Хебър 1:3

“Благодаря на момчетата. За 5 разбора и 6-7 тренировки, те ме чуха какво искам от тях и го направиха. Стъпка по стъпка се изкатериха на върха. Преди финалите момчетата бяха просто малко разпилени и трябваше да се съберат. Имам теория за блокадата и много разчитам на нея. В Хебър има и сервис, има и блокада. Основно с това надиграхме Бургас. Те имаха проблеми в подготовката и това натежа. Бургазлии имат състезатели на високо, световно ниво, но в края не бяха свежи. Подготовката си е подготовка, важното е в мачовете да се спечелят важните ситуации, да не се трепва и да се иска да се катери. Това си говорих с момчетата и се надявам да са запомнили, че трябва да се катерят непрекъснато и за всичко. Тук стъпка по стъпка успяха да се изкатерят на техния си връх. В ЦСКА се борих за титла 10 години, тук я взех за 10 дни”, добави Попов.

12 WINBET финал №3: Нефтохимик 2010 - Хебър 1:3

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти