Спортна легенда се сдоби с фланелка на Елин Топузаков

Спортна легенда се сдоби с фланелка на Елин Топузаков

Шесткратният златен медалист от Олимпийските игри в Барселона през 1992 година Виталий Шчербо се срещна със спортния общественик Кирил Евтимов в собствената си школа по спортна гимнастика в Лас Вегас Легендарният беларусин е един от най-успешните гимнастици на всички времена. Той е единственият състезател при мъжете, спечелил световните титли в осемте възможни дисциплини в гимнастката. Евтимов върна именития спортист към златните години от неговата кариера. Ето какво сподели Виталий пред Кирил:

"Близо 30 години минаха от Олимпиадата в Барселона, но няма и ден, в който да не се сещам какво постигнах там. Още ме побиват тръпки като гледам на запис изпълненията ми. Това, което направих е уникално и едва ли скоро ще се повтори. Само Майкъл Фелпс и Марк Шпиц имат спечелени повече златни медали от мен в рамките на една Олимпиада. Този факт ме прави още по-горд. Радвам се, че след толкова години хората още помнят успехите ми, които постигнах с цената на много труд и усилия".

Виталий Шчербо

В момента легендарният олимпиец работи ежедневно в школата си в града на хазарта, която носи неговото име. В залата, открита през 1998 година, тренират деца от най-различни възрасти. Да ги тренира и напътства в спорта му доставя огромно удоволствие. Легендата силно се надява от там да излезе новият Виталий Шчербо, въпреки жестоката конкуренция. В школата му работи и българинът Радослав Шопски, който е бивш наш гимнастик.

Кирил Евтимов подари на именития спортист бутилка българско вино "Бургозоне" и екип на националния отбор на легендата на Левски Елин Топузаков. От своя страна Шчербо, който е член на Залата на славата по гимнастика от 2009 година, зарадва бургалията със свои тениска и подписан плакат.

Виталий Шчербо

"Специални поздрави на моя приятел Йордан Йовчев, великолепен състезател, оставил огромна диря в нашия спорт. Засякохме се с него на две олимпиади, последно в Атланта, където Краси Дунев също остави отлични впечатления", споделя още Виталий Шчербо.

Още от Булевард

Виж всички