Само ден по-късно Айнтрахт остава и без спортен директор през лятото

Само ден по-късно Айнтрахт остава и без спортен директор през лятото

Спортният директор Фреди Бобич напуска Айнтрахт Франкфурт, съобщиха от клуба в Бундеслигата. Това става само ден след като Ади Хютер обяви, че поема Борусия Мьонхенгладбах. Контрактът на Бобич ще бъде прекратена по-рано на 31 май. Той първоначално имаше договор до лятото на 2023 г., но преди време даде да се разбере, че иска да напусне. 

Шефът на надзорния съвет на Айнтрахт Филип Холцер вече работи тихо върху наследник, като фааворит е бившият шеф на РБ Лайпциг Ралф Рангник, който е кандидат и за треньор, и за спортен директор. 

"Сега можем да проведем конкретни разговори с потенциални кандидати за наследник на Фреди Бобич, без да бъдем подложени на натиск във времето в процеса на вземане на решения", заяви Холцер. Фреди Бобич е свързван с работа в Херта Берлин. "Поглеждам назад към пет страхотни години в Айнтрахт Франкфурт. Успехите, постигнати през това време, ме изпълват с гордост. Много сме се променили и сме създали много", каза Бобич. 

Клубът спечели Купата на Германия през 2018 г., но завъртя множество играчи през последните години, като страховитата им атака постоянно се променяше поради трансферната активност.

Още от Футбол свят

Виж всички