За първи път жена ще ръководи най-големия мач в Украйна

За първи път жена ще ръководи най-големия мач в Украйна

Мачът от 22-ия кръг на украинското първенство между Шахтьор (Донецк) и Динамо (Киев) беше поверен на женска съдийска бригада, обявиха от федерацията на страната. Срещата ще се играе на 17-и април от 19,30 часа на Олимпийския стадион в Киев. За главен съдия е назначена Катерина Монзул от Харков, а нейни асистентки ще бъдат Светлана Грушко и Марина Стрилецкая. ВАР-съдия е Николай Балакин.

За Катерина Монзул да ръководи мъжки мачове или срещи на най-високо ниво не е нищо ново. Но за първи път й е поверено класическото дерби на Украйна. Иначе тя е на 39 години, а от 2016 е в листата на съдиите за мъжката Украинска Премиер лига.

Визитката й се допълва от ръководен финал в женската Шампионска лига и от ръководен мач за титлата на Световното първенство за жени през 2015 година. По това време я добавят и в топ 3 на жените-съдийки заедно с Бибиана Щайнхаус (Германия) и Стефани Фрапар (Франция).

Динамо (Киев) върви към прекъсването на хегемонията на Шахтьор и оглавява класирането с 52 точки, на 2-о място е Шахтьор с 45. Третата позиция е за Зоря (Луганск), в чийто щаб е и българинът Веселин Бранимиров.

Още от Футбол свят

Виж всички