Котел е домакин на турнир по колоездене "Раковски Гран при"

Котел е домакин  на турнир по колоездене  "Раковски Гран при"

Котел е домакин на турнир по колоездене "Раковски Гран при". Стартът му бе даден от кмета Коста Каранашев, като второто издание на състезанието "Раковски Гран при" - Възрожденска обиколка Котел-Жеравна-Катунище за всички възрастови групи, се провежда в дните 13-14 април.

Със спортното събитие се поставя началото на тържествата по повод честването на годишнината от рождението на Георги Раковски.

В първия ден на състезанието участие взема 93-ма от най-добрите колоездачи на страната. Победител в първия колоездачен ден в категория "Юноша старша възраст" е Даниел Тодоров от КСК "Омега тим", следван от Симеон Петков от КК "Несебър" и Мартин Маринов от КК "Янтра-Исполин. В категория "Мастърс до 50", победител е Ангел Йончевски от "Велосити", следван от Галин Генчев от "Цар Симеон" - Пловдив и Никола Занев, също от "Цар Симеон" - Пловдив. В категория "Катерачи" победител е Борислав Иванов, следван от Йордан Петров и Мартин Попов. В категория "Мъже", победител е Борислав Иванов от КК "Левски", следван от Марин Попов от "Долочини про тийм" и Йордан Петров от КК "Несебър".

Стартът на втория състезателен ден е днес от 13.00 часа. Организатори са Община Котел и Спортен клуб по колоездене "Блу Рокс" Сливен.

снимка: sliveninfo.bg

Още от Други спортове

Виж всички