Неймар: Мбапе е златното момче на ПСЖ

Неймар: Мбапе е златното момче на ПСЖ

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар разкри, че съотборникът му Килиан Мбапе му е помогнал при пристигането в клуба. Той се присъедини към парижани през 2017 г. и от тогава стана шампион на Франция 3 пъти, а миналата година тимът стигна до финал в Шампионската лига. 

"Той ме научи как да бъдеш французин. Обясни ми френския манталитет. Дължа му много по отношение на адаптацията ми и щастието ми", сподели Неймар пред "Франс Футбол" за съотборника си. 

"Килиан е много внимателен, винаги щастлив, учтив и мил към всички. Той е много красив човек. Затова се разбираме толкова добре от самото начало. След това имах шанс да го гледам как тренира, да видя скоростта и дрибъла му, неговата интелигентност и желанието да се развива. Казах си: "Той е нашето златно момче". 

Скоростта сама по себе си не означава нищо. Трябва да си умен, за да я използваш както трябва. Килиан не само е много умен и бърз, но има огромен репертоар в дрибъла", допълни бразилецът. 

Последните месеци отново се спекулира, че Неймар има желание да напусне ПСЖ и да се върне в Барселона. Според информации от щаба му обаче той е щастлив в Париж, вижда, че клубът се развива и харесва проекта. Очаква се скоро нападателят да подпише нов договор и да обвърже бъдещето си с френския клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички