Дейвид Димитров: Надявам се този успех да е сериозна крачка към олимпийската квота

Дейвид Димитров:  Надявам се този успех  да е сериозна крачка към олимпийската квота

За мен, както и за всеки борец, е гордост да стане носител на най-престижното отличие в българската класическа борба - заяви Дейвид Димитров, който спечели златния пояс на турнира "Никола Петров".

"Имах доста силни съперници, победих и първия, и втория човек на сърбите в категорията. Надявам се това да е сериозна крачка към олимпийската квота на турнира в София следващия месец. Благодаря на Гриша Ганчев, който ми дава финансова стабилност да се подготвям, на министър Красен Кралев, на федерацията по борба, както и на всички треньори", каза още борецът.

Димитров ликува при 67-килограмовите на класическия стил, като в последния ден на надпреварата победи на финала Себастиян Нед (Сърбия) с 3:1.

Първи сериозен успех при мъжете в свободния стил записа и Микяй Наим (57). След 7 медала при юношите и кадетите от световни и първенства талантът взе и златния пояс на "Дан Колов".

"Много съм развълнуван, не съм очаквал", заяви той.

"Най-труден ми бе финалът с шампиона на Украйна. Но борбата ми тръгна и успях да го надвия убедително - 12:4. Надявам се оттук да започват и сериозните ми успехи при мъжете!"

Националите приключиха с 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови отличия на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров" в Пловдив.. А следващото сериозно изпитание е олимпийската квалификация в София от 6 до 9 май. Само финалистите взимат квоти за Токио 2020. До момента българската борба има 5 визи.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти