Симон Байлс може да участва и на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

Симон Байлс може да участва и на Олимпиадата в Париж през 2024 г.

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс (САЩ) обмисля да участва на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, съобщава агенция Ройтерс.

"В момента съм съсредоточена върху Олимпийските игри в Токио. След това имаме планирано турне и наистина се радвам на възможността да обиколим с всички момичета от отбора 36 града в САЩ. Какво ще стана после не съм толкова сигурна. Моите треньори Сесил и Лоран са от Париж и те някак ме убедиха да продължа кариерата си до игрите през 2024 година. Но основната цел е Олимпиадата, която ще се проведе през 2021-а, след това турнето и после ще реша", каза 24-годишната Байлс.

Американката е спечелила рекордните 25 медала от световни първенства, 19 от тях са златни. Тя държи рекордите и в двата показатели от шампионати на планетата. Освен четири олимпийски златни медала, тя има и бронз от най-голямото спортно събитие. По общия брой отличия от Олимпийските игри и Световни първенства (30) в историята на спортната гимнастика тя е на второ място след рускинята Лариса Латинина (32).

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат през миналата година, но бяха отложени заради пандемията от коронавирус и сега ще се състоят от 23 юли до 8 август 2021 година.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти