Алън Макманъс прекрати снукър кариерата си на 50-годишна възраст

Алън Макманъс прекрати снукър кариерата си на 50-годишна възраст

Алън Макманъс обяви прекратяването на професионалната си снукър кариера след поражението с 3:6 от Бай Лангнинг във втория квалификационен кръг за Световното първенство.

Шотландецът е край зеленото сукно от 31 години, а най-бляскавият му момент е триумфът в "Мастърс" през 1994-а, когато прекратява забележителната поредица на Стивън Хендри от 5 години без поражение в този престижен турнир. Освен това Макманъс има и две ранкинг титли - Дубай Класик 1994 и Откритото първенство на Тайланд 1996, както и още пет участия на ранкинг финали.

Донякъде и заради пандемията от новия коронавирус Макманъс изигра само 11 мача през този сезон и не е преодолявал втори кръг в която и да е надпревара. Той е един от най-добрите анализатори по телевизиите, които излъчват снукър във Великобритания.

"Взех решението около Коледа поради няколко причини. Доста ми е тежко да съчетавам играта с работата в телевизията, защото просто не мога да тренирам нормално. Съответно нямаше смисъл да продължавам по този начин и съм доволен от решението си.

Обичам работата си в телевизията, а и вече съм на 50 години. Нямам проблем да си призная, че младите играчи са по-добри от мен. Аз не се зареждам само от победите, аз гледам цялостно на усещането в турнирите. Преди време стигнах до полуфиналите на Световното и това беше невроятно преживяване (през 2016-а)", каза Макманъс.

Още от Снукър

Виж всички