Три мача наказание и глоба за Димитър Велковски

Три мача наказание и глоба за Димитър Велковски

Българският защитник Димитър Велковски по всичко изглежда, че ще изтърпи наказание от три мача лишаване от права заради червения картон, който получи в мача срещу Беершот. Срещата се игра на 4-и април и "плъховете" спечелиха с 2:1, въпреки че играха 10 в продължение на 52 минути. 

Първа инстанция на дисциплинарния панел на белгийската федерация е предожила наказание на клуба Серкъл (Брюж) за българина три мача и глоба от 2500 евро, след като Велковски беше отстранен в 38-ата минута на мача Серкъл (Брюж )- Беершот заради опасна игра срещу Том Пиетермат от противника. 

Велковски бе изгонен, но Серкъл спечели
Велковски бе изгонен, но Серкъл спечели

Ако от Серкъл не са доволни, могат да обжалват санкцията пред основната Дисциплинарна комисия, но ще трябва да изчакат още време преди да научат крайното решение. "Зелено-черните" ще бъдат лишени от защитника си срещу Льовен в събота и в Остенде на 18 април. Третият мач от наказанието Велковски ще трябва да изтърпи в първия кръг на плейофите. 

Серкъл ще продължава да се бори за оцеляването си, след като в момента заема 16-о място от 18 отбора с 32 точки, само една над Мускрон. Същият начин на изтърпяване на санкцията е наложен и на Махтар Гай от Остенде, който беше изгонен с помощта на ВАР в мача срещу Ваасланд-Беверен. Наказанието за Гай е два мача лишаване от права и 2000 евро глоба, а ако от Остенде обжалват, ще им отнеме време за редукция на санкцията.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти