Почина журналистът Георги Коритаров

Почина журналистът Георги Коритаров

На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров, съобщи във "Фейсбук" директорът на "ТВ Европа" Георги Харизанов. Коритаров водеше блока "Свободна зона" в медията през последните няколко години. Журналистът се славеше като голям привърженик на ЦСКА. 

"Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам", написа Харизанов.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет "Климент Охридски". С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник "Демокрация". По-късно работи за кратко във вестниците "Демокрация 91" и "Континент". От 1992 г. е в радио "Свободна Европа", където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията "Радиожурнал", "Светът в 13", "Преди полунощ" и "Балкански компас". През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата "Блиц", съвместно издание на радио "Свободна Европа" и bTV в рамките на сутрешния блок "Тази сутрин". От началото на 2005 г. Коритаров е в "Нова телевизия" и радио "Нова Европа". По "Нова телевизия" води половинчасово токшоу, наречено "Коритаров Live", а по-късно става част от сутрешния блок "Здравей, България". От 2010 до края на януари 2018 г. работи в TV+. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" в "ТВ Европа". 

Екипът на Sportal.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Георги Коритаров!

Още от Медии

Виж всички