Гаражът на Джеймс Хетфийлд: Колекцията от реставрирани стари автомобили на фронтмена на Metallica е изумителна

Гаражът на Джеймс Хетфийлд: Колекцията от реставрирани стари автомобили на фронтмена на Metallica е изумителна

Тази година хеви метъл легендите от Мetallica честват 40-години от основаването си. Едва ли през 1981-а барабанистът Ларс Улрих и ритъм китаристът и вокал Джеймс Хетфийлд са си представяли измеренията, които групата им ще достигне в световен мащаб.

Това е група със стотици милиони фенове, група, обърнала посоката на музиката, задаваща нови течения и вдъхновила безброй други банди. Тук няма да говорим за това, че Metallica e най-голямата концертна група в историята на музиката за всички времена. Тя е продала над 22,1 милиона билета, като е спечелила от тях 1.4 милиарда долара. Няма да говорим за над 100-те милиона продадени сертифицирани копия на техни албуми или за 125-те милиона долара печалба от продажба на техни артикули. Няма да говорим, че са единствената група с концерти и на седемте континента (включително и Антарктида – бел.ред.), нито пък за 9-те им награди „Грами“, или пък за фондацията им All Within My Hands, която дава пари на 10 университета в САЩ, помага на различни общности да решаващ належащите си проблеми, вследствие на наводнения, пожари и други бедствия.

Нито пък ще говорим за страстта на членовете на групата към спорта. Те са фенове на Голдън Стейт Уориърс от НБА, на бейзболния Сан Франциско Джайънтс и на хокейния Сан Хосе Шаркс. На няколко пъти метъл легендите са свирили химна на САЩ преди мачове на тези отбори.

Тук ще разкажем за страстта на вокала Джеймс Хетфийлд да създава сам или с помощта на тунинг майстори своите автомобили. Или както той се изразява – да вдъхва нов живот на отдавна извадени от строя коли. Миналата година Джеймс предостави уникалната си колекция за изложба в прочутия музей Petersen в Калифорния. 

До тогава всеки знаеше за неговата страст, но никой не бе виждал всичките тези уникални автомобили накуп. Тук ви представяме някои от тях.

"Мач Телеграф"

Още от Булевард

Виж всички