Фен на Ювентус нагласил тримата играчи за нелегалното парти

Фен на Ювентус нагласил тримата играчи за нелегалното парти

Привърженик на Ювентус е сигнализирал в полицията за нерегламентираното частно парти, на което бяха хванати трима футболисти на италианския шампион. Преди дни органите на реда заловиха Пауло Дибала, Артур и Уестън Маккени в дома на последния. Играчите на Юве се забавляваха в компания от около 20 души - нещо забранено в Италия заради пандемията. Въпросният фен, чието име не се разкрива, е знаел, че това е къщата на Маккени и по този начин ще му създаде проблеми, но независимо от това е звъннал в полицията. 

Ето какво разказа той пред “Кориере дела Сера”: “Около 22:30 часа излязох да разходя кучето и видях няколко паркирани коли. Край тях стояха група от хора, като никой не носеше маска. Всички те чакаха пред вратата на дома на Маккени. Имаше Мерцедеси с испанска регистрация, много джипове, а от таксита се появиха млади момичета. Тъй като обаче такива събирания не са разрешени, а и вечерният час вече беше настъпил, реших да се обадя на полицията. Стори ми се, че на място карабинерите завариха малцина души. По мое мнение там имаше много повече, но изглежда, че някои от тях са успели да избягат. Нямам нищо лично срещу Маккени, той е кротко момче, стои си вкъщи или ходи да тренира. Изглежда ми като професионалист. Самият аз съм фен на Юве. Съжалявам, че така се случи, но мисля, че за него е по-добре да мисли повече за играта си, а не за партита. Не смятам, че това, че си известен футболист, ти дава правото да не спазваш законите.” 

В момента в Италия има забрана за провеждането на частни партита, като също така е наложен вечерен час между 22:00 и 5:00 местно време. Участниците в купона били глобени с по 400 евро всеки. Очаква се Маккени, Дибала и Артур ще бъдат санкционирани и от Ювентус.

Още от Футбол свят

Виж всички