Найджъл Робърта се прицели в клуб от Чемпиъншип

Найджъл Робърта даде първото си интервю, след като направи трансфер от Левски в Ди Си Юнайтед. Нападателят заяви, че може да премине в Суонзи, ако се представи на високо ниво в САЩ. 

Ди Си Юнайтед обяви привличането на Робърта
Ди Си Юнайтед обяви привличането на Робърта

"Бавно започвам да го осъзнавам. В момента съм при семейството си в Нидерландия. Не беше лесно решение. Разбира се, че в САЩ е малко по-различно от България. По-лесно ми беше да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен от тази стъпка", започна Робърта пред VoetbalPrimeur.

103 Ботев (Враца) - Левски

"Ди Си Юнайтед се свърза с мен през лятото, така че ми беше ясно, че наистина ме искат. Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб, но гледате и на другите неща – часовата разлика например. Ще се опитам да направя същите неща като в Европа", добави още той. 

Робърта влиза в Топ 5 на трансферите в Ди Си Юнайтед
Робърта влиза в Топ 5 на трансферите в Ди Си Юнайтед

"Проектът, който имат, определено ме привлече. Все повече играчи от Европа избират да играят в МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля", каза нидерландецът. 

"Първо гледам кое е най-добре за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. През декември вече бях свързан с Динамо (Загреб), но трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи с офертата. И тогава дойде отново Ди Си Юнайтед. Бях казал, че съм отворен за нова стъпка и Левски знаеше това. Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто се опитвам да поддържам формата си. За мен е важно да съм там на пълни обороти", завърши Найджъл Робърта.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти