Робърта влиза в Топ 5 на трансферите в Ди Си Юнайтед

Нападателят Найджъл Робърта се превръща в един от най-скъпите играчи в историята на новия си отбор. Игралият допреди дни на "Герена", влезе в Топ 5 на Ди Си Юнайтед. 

Робърта ще стане петият най-скъпо закупен футболист от Ди Си Юнайтед, в който преди време игра легендата на българския футбол Христо Стоичков. Повече американците са плащали за Луи Кастано, когото привличат през 2017 година от Бока Хуниорс срещу $1.43 милиона Трети в своеобразната класация е норвежкият нападател Ола Камара, чийто трансфер от китайския Шенжен през 2019-а е на стойност $2.45 милиона. 

Официално: Левски продаде Найджъл Робърта
Официално: Левски продаде Найджъл Робърта

Втори е Пол Ариола - взет от Тихуана през 2017-а. Най-скъп пък е перуанският национал Едисон Флорес (26 г.). За него през миналата година от Ди Си Юнайтед изваждат $4.94 милиона, за да го вземат от Монаркс Морела. 

В същото време, сделката между Левски и клуба от МЛС е пред финализиране. Двете страни вече са сключили договор, който ще влезе в сила, след като 23-годишният нидерландец получи работна виза и премине успешно медицинските прегледи. За правата на централния нападател на "Герена" ще получат $1.2 милиона. Наред с това ще имат и 10 процента от бъдеща продажба на Найджъл.

Още от БГ Футбол

Виж всички