Ди Си Юнайтед обяви привличането на Робърта

Едва вчера от Ди Си Юнайтед обявиха официално, че са си осигурили услугите на Найджъл Робърта. Сториха го със съобщение на официалния си сайт. Американците разкриха, че договорът на Робърта ще е за 3 години - до края на сезон 2023, като след това клубът ще има опция да го удължи с още един. 

"Ди Си си осигури нападателя Найджъл Робърта с постоянен трансфер от българския Левски София, като за целта използва средства от специален фонд (б.р. - ТАМ). Робърта ще се присъедини към "черно-червените", когато получи виза и премине успешно медицинските прегледи", пише в съобщението. 

Робърта влиза в Топ 5 на трансферите в Ди Си Юнайтед
Робърта влиза в Топ 5 на трансферите в Ди Си Юнайтед

Парите, които Ди Си Юнайтед използва са от фонд, който всеки клуб има. Той е за целево разпределение на парите, а за сезон 2021 всеки отбор разполага с по 2,72 млн. долара в него. Парите могат да се харчат единствено за привличането или преподписването с "футболисти, които могат да окажат веднага влияние върху представянето на състава". И то, при положение, че сумата на трансфера и заплатата на играча надхвърля 530 000 долара. 

За правата на Робърта Левски ще получи 1,2 млн. долара, както и процент от бъдеща продажба на нападателя. 

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти