Уилфред Заха се опълчи на движението Black Lives Matter

Уилфред Заха се опълчи на движението Black Lives Matter
Кристъл Палас удължи агонията на УБА (видео)
Кристъл Палас удължи агонията на УБА (видео)

Капитанът на Кристъл Палас Уилфред Заха се опълчи публично на движението Black Lives Matter. Роденият в столицата на Кот д'Ивоар футболист, който от 4-годишен живее в Лондон, стана първият играч, който отказва да изпълни ритуала със заставане на коляно преди началото на мачовете в Премиър лийг, което се приема като символ в борбата с расизма.

Според Заха това е едно напълно излишно и дори в известен смисъл глупаво действие. Играчът, който се възстанови от контузия, започна като титуляр срещу Уест Бромич и това му даде възможност да изрази убежденията си публично.

"Това е толкова глупаво и излишно. Родителите ми са се възпитали да се гордея с цвета на кожата и да стоя изправен, а не коленичил. С подобни действия се самоизолираме и не постигаме нищо.

Нямам намерение да се включвам в подобни инициативи или да нося фланелка с надпис Black Lives Matter, защото това е все едно да си нарисувам мишена на гърдите", коментира 28-годишният играч, който по-всяка вероятност ще напусне Кристъл Палас през лятото.

Още от Футбол свят

Виж всички