Клоп: Намираме се в екстремна ситуация, но ще се преборим

Клоп: Намираме се в екстремна ситуация, но ще се преборим

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отдаде заслуженото на Фулъм след шестата поредна загуба на неговия отбор на "Анфийлд".

"Фулъм е отбор, който може да ти създаде проблеми. Те са в добър момент и са добър тим. Мисля, че можем да се съгласим, че подобен отбор трябва да остане във Висшата лига. Имаше моменти, в които можеше да имаме по-голямо влияние върху мача. Да допуснем гол малко преди почивката беше тежък удар. Опитахме се да реагираме и момчетата показаха това. В крайна сметка не вкарахме голове и това е голям проблем", коментира Клоп.

Попитан дали това е най-тежкият му период като треньор, той отговори: "Бих искал да кажа "не", но е така. Това не е проблем. Аз не винаги трябва да имам отлични периоди. Този отбор е екстремен. Бяхме изключително успешни, а сега сме в екстремна ситуация, но ще се преборим" .

"Защитата ни беше напълно нова. Имаше топки зад отбраната, при които трябваше да тичаме много защото не бяхме на точните позиции. Голът ни се отрази. Обикновено бих казал, че да губиш с 0:1 не е проблем. Това е нормално, но в момента за нас е различно. Започнахме второто полувреме добре, създадохме възможности, но отново не вкарахме", каза още мениджърът.
"Нямахме инерция през този сезон. Може да видите, че момчетата все още имат качествата, но не могат да ги покажат в момента. Би било шедьовър да разберем как да променим това за една вечер. Лесно е да съдиш, след като са спечелили и да кажеш, че са искали повече победета. Моите момчета също я искаха. Не мисля, че това е проблемът", допълни германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички