Камбуров: Отвсякъде ти напомнят за рекорда, става все по-тежко за мен (видео)

Камбуров: Отвсякъде ти напомнят за рекорда, става все по-тежко за мен (видео)

Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров даде интервю пред клубната телевизия. Там той обяви, че след всеки гол става все по-тежко за него, тъй като всички му напомнят, че е близо до рекорда на Петър Жеков за голмайстор №1 в историята на българското първенство.

"С оглед на ситуацията, която беше, мога да кажа, че 2020 година бе успешна за мен. Успях да стана голмайстор за шести път и накрая на годината да получа наградата за най-добър голмайстор на нашето първенство, което би трябвало да ме удовлетворява като цяло.

Със сигурност по-лесната адаптация ми помогна да започна бързо да бележа. В състава сме само българи и по-лесно се адаптираш към отбора. С опита, който имам, също ми помогна да започна да бележа бързо.

Старая се да съм далеч и да не мисля за рекорда, но няма как. Напомнят ти го отвсякъде, след всеки мач се броят головете. Със сигурност става все по-тежко за мен, защото и напрежението става по-голямо и може би всеки следващ гол ще бъде най-труден за мен.

Есенния дял от шампионата мога да го запомня с няколко мача. В няколко мача вкарахме по пет гола. Това бяха хубави моменти за нашия отбор. В личен план мога да отлича хеттрика ми срещу Ботев Пловдив. От доста време не бях вкарвал хеттрик. Имах доста положителни емоции през есента.  Надявам се да продължат и през пролетта.

За дълголетието във футбола винаги  отговарям по един и същи начин. Няма конкретна рецепта. Всичко е строго индивидуално. Разбира се, на тези години трябва да се  пазиш от травми и тежки контузии, второ – да поддържаш килограми, в които да си в добро физическо състояние. Може би това е най-важното за едно спортно дълголетие", каза Камбуров пред cska1948.bg.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички