Серина надви Осака в зрелище, Джокович измъчван от пришка

Серина надви Осака в зрелище, Джокович измъчван от пришка

Здравните власти в Австралия пуснаха първата група тенисисти свободно извън хотелските им стаи след задължителната 14-дневна карантина заради COVID-19. Сред тях са големите имена Новак Джокович, Рафаел Надал, Симона Халеп, Наоми Осака и Серина Уилямс, а до неделя общо около 500 души ще получат разрешение за отмяна на стриктната изолация.

Правилата за карантина важат за всички гости на Австралия и тенисистите не са изключение. Голяма част от тях пристигнаха доста преди началото на започващото на 8 февруари Откритото първенство на Австралия.

В първи мач след края на изолацията Серина Уилямс (САЩ) победи Наоми Осака (Япония) с 6:2, 2:6, 10-7 през около 4 хиляди зрители на демонстативния турнир в Аделаида.

„Благодаря на всички ви, че ни приехте. Не бяхме играли пред публика от повече от година, което е наистина дълго време. Чудесно е, че ни се доверихте. Много сме щастливи да бъдем тук и сега виждаме, че си е струвало“ каза американката в интервюто след мача.

Лидерът в ранглистата при мъжете Новак Джокович (Сърбия) пък трябваше да играе на друг корт срещу италианеца Яник Синер, но се отказа 30 минути преди мача заради пришка на дясната ръка. След като неговият заместник и сънародник Филип Крайнович обаче спечели първия сет с 6:3, Джокович се появи на корта и доигра срещата, като взе втория сет със същия резултат.

"Съжалявам, че не започнах мача от началото, но трябваше да направя малко допълнителна терапия с моя физиотерапевт, защото не се чувствах добре в последните няколко дни. Не знам как ще се развият нещата, но исках да играя и затова все пак реших да изляза на корта, въпреки закъснението", обясни Джокович.

Още от Тенис

Виж всички