Пиронкова успокои, че има достъп до тренировки

Пиронкова успокои, че има достъп до тренировки
COVID-19 и на полета на Цвети Пиронкова?
COVID-19 и на полета на Цвети Пиронкова?

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова е дала два отрицателени теста за Ковид-19 и вече тренира на кортовете в Мелбърн преди участието си в Откритото първенство на Австралия през февруари. Това потвърди самата тя.

"За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес", заяви избраната за спортист номер 1 на България за 2020 година в интервю за dsport, цитирано от официалния сайт на БФТенис.


В последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай за Мелбърн, в който е имало заразен с коронавирус и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни, но Пиронкова отрече.

"Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки два дни. Мерките се спазват изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация - с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове", обясни пловдивчанката. "Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано. Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира", каза още тя.

Още от Тенис

Виж всички