Силвано Пранди: Чакат ни отговорни мачове! Отиваме с една ясна идея и това е да спечелим (видео)

Силвано Пранди: Чакат ни отговорни мачове! Отиваме с една ясна идея и това е да спечелим (видео)
България би Северна Македония и в последната контрола (видео + галерия)
България би Северна Македония и в последната контрола (видео + галерия)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди заяви след последната контрола срещу Северна Македония, спечелена с 3:1 гейма, преди европейската квалификация в Израел, че ги чакат отговорни мачове, но отиват с една ясна идея и това е да спечелят. Ето още какво сподели италианският специалист пред медиите след проверката:

"Обстоятелствата са такива, че нямаме избор освен да бъдем готови. Остава съвсем малко време, така че вярвам, че с всеки следващ ден, можем да се подобряваме. Нямаме друг избор освен да отидем и да направим всичко възможно да спечелим тези мачове. Ясно е, че нямаме три месеца, но това важи и за другите отбори. Аз вярвам, че отиваме с една ясна идея и това е да спечелим".

31 България - Северна Македония

"Това, че българският отбор не участва в квалификации по принцип, не ни интересува сега в конкретния случай. Не трябва да приемаме всичко за даденост, но това, което е важно за всеки играч във всеки един момент е той да се концентрира върху това, което трябва да свърши - да изпълнява сервис добре, да посреща добре, да забива добре, да прави всичко, което изискваме от тях. Не може да подценяваме никой, в крайна сметка ни чакат отговорни мачове, към които трябва да подходим максимално отговорно".

31 България - Северна Македония

"Доколкото до това колко ще са полезни тези мачове от квалификацията за този отбор в процес на подмладяване, естествено един лагер с тренировки и официални мачове е полезен за израстването на един отбор. Но до каква степен това ще ни помогне, ми е рано да кажа, но тези мачове ще са полезни за нашата цел".

31 България - Северна Македония

"По отношение на Ники Николов получи лека мускулна контрактура вчера и предпочетохме днес да го запазим. Ако беше в официален мач със залог, съм сигурен, че той щеше да изиграе 5 гейма. Тази група от 14 играчи, които са тук, е да кажем една основна група, която съм определил, но към нея още 4-5 играчи, които след контролите в Скопие се подготвят със своите клубове и са на изчакване да бъдат извикани, ако се наложи. Така че реално групата е от 18-19 души, които се подготвят".

Още от Волейбол

Виж всички