Зингаревич иска 99 процента от Ботев (Пловдив)

Зингаревич иска 99 процента от Ботев (Пловдив)

Евентуалният бъдещ собственик на Ботев Пловдив Антон Зингаревич има план да вземе 99% от акциите на клуба, като това ще стане поетапно. Засега той ще придобие 60% от ценните книжа, които в момента са в притежание на Сдружение ПФК Ботев, което е собственик на клуба.

Намерението на Зингаревич е да купи и 39-те процента от ТЦ-ИМЕ. Преди по-малко от месец се появи официално и цена за този пакет от 3900 броя обикновени поименни акции с право на глас, с номинална стойност от 10 лева, пише Plovdiv24.bg.

Бюджетът на Ботев (Пд) скача до 5 млн. евро
Бюджетът на Ботев (Пд) скача до 5 млн. евро


На 2 декември от синдик Ани Миленкова бе обявен публичен търг в София за въпросните акции при начална тръжна цена 176 752 лева, представляваща 80 на сто от оценка на вещото лице. Тогава нямаше желаещи да придобият 39 процента от ПФК Ботев. Може би чакат цената да падне още.

Точно с този факт е свързан лъчът надежда за ботевистите – идването на Антон Зингаревич. Ако руснакът пожелае да закупи въпросния пакет и така да притежава 99 процента от акциите на клуба, тогава би следвало да се твърди, че наистина има по-сериозни намерения.

Очаква се сделката да стане факт по-късно този месец.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти