Шефът на строителната фирма на "Колежа": По 300 000 лева месечно ще влизат в касата на Ботев

Шефът на строителната фирма на "Колежа": По 300 000 лева месечно ще влизат в касата на Ботев
Кметът на Пловдив: От Ботев съм, но искам в града да има хубави стадиони
Кметът на Пловдив: От Ботев съм, но искам в града да има хубави стадиони

Шефът на строителната фирма, която работи по изграждането на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, Илиян Филипов даде интервю, в което говори за изграждането на съоражението. Пред "Дарик" той сподели, че строителството изпреварва графика и над 30 фирми от Пловдив са изявили желание да подкрепят Ботев (Пловдив).

"Кипи усилен труд. Работим. Точно цифри няма как да ви кажа в момента, тъй като имаме и други ангажименти. Всеки ден минавам от там. Вкарваме постоянно все нови хора. До края на седмицата ще има над 120 строители по стадиона.

Доста по-напред от графика се движим. Това е добре. Седалките не само са остарели. Те са купувани за предишния модел. Тези седалки категорично на стават за този проект. Утре ще дойде комисия от общината, за да им обясним защо не стават. Ще очакваме реакция от тях и поръчка от нови седалки. 

Това, което виждам - поливната система трябва да бъде запазена и трябва да няма проблем. Но трябва да бъдат сменени чимовете. Но те не влизат в поръчката, така че не мога да коментирам", добави Филипов.

"Козирката има вариант да бъда изпълнена частично, за да може осветление да остане, където е по проект. Чакаме решението от конструктурите. Ние работим за изпълнение за цялостния проект. Мисля, че ще бъдат осигурени и пари от държавата. Този стадиона трябва да стане както е картинката.


Благодаря на феновете за всичко, което направиха. Работниците със сигурност са се почувствали много добре. Едва ли преди някой им е ръкопляскал преди.
Има развитие със Зингаревич. Вече сме привлекли доста от пловдивския бизнес. Има около 30 фирми, които искат да рекламират с договори. Целта е да съберем около 300 000 лева месечно по формата на рекламни договори", завърши Филипов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти