Ивайло Петков мълчи за руския собственик

Ивайло Петков мълчи за руския собственик
Бюджетът на Ботев (Пд) скача до 5 млн. евро
Бюджетът на Ботев (Пд) скача до 5 млн. евро

Бившият спортен директор на Дунав и Левски Ивайло Петков, който е човекът на руския милиардер Антон Зингаревич у нас, запази мълчание около сделката за Ботев (Пловдив).

"Не мога да коментирам темата. Абсолютно нищо не мога да кажа на този етап. Засега няма нищо. Стоя си вкъщи и почивам", бе лаконичният коментар на Петков пред "Тема Спорт". Зингаревич иска 99 процента от Ботев (Пловдив)
Според запознати той е човекът, осъществил контакта между Зингаревич и "канарчетата". Именно Петков ще е един от силните хора в новата управа на клуба. На 6 януари Сдружение ПФК Ботев има свое събрание, а два дни по-късно е Общото събрание на клуба, на което трябва да се официализира влизането на Зингаревич. Той трябва да вземе 60% от акциите, които в момента са в Сдружението, което към днешна дата е мажоритарният собственик на клуба.
Около коледните празници станаха ясни исканията, при които руският бизнесмен би поел Ботев. Тогава за момент преговорите спряха и временно Зингаревич се бе отказал. После всичко бе възобновено, а той и сдружението излязоха с обща декларация за конфиденциалност и че докато няма нищо черно на бяло, коментари няма да се правят.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти