Кавани няма да обжалва наложената му санкция

Кавани няма да обжалва наложената му санкция
Кавани наказан за 3 мача заради публикация в Инстаграм
Кавани наказан за 3 мача заради публикация в Инстаграм

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани няма да обжалва наложената
му санкция от Английската футболна асоциация.

33-годишният уругваец беше лишен от права за три мача и беше глобен със 100 хиляди лири заради публикация в "Инстаграм", в която употребява думата "негрито" в комуникация със свой близък.

От ФА прецениха, че коментарът е расистки, въпреки че в испанския тази дума се използва в разговорния език при изразяване на обич и привързаност към близък човек, но в други части на света се счита за обидна.

"Единсон няма да обжалва решението от уважение и солидарност в борбата с разисма, въпреки че той просто е благодарил на близък приятел за получено поздравление", коментираха от клуба.

"Последното нещо, което исках, е да обидя някого. Аз твърдо се противопоставям на расизма и изтрих веднага съобщението, след като ми обясниха, че може да бъде интерпретирано погрешно", заяви самият футболист.

Кавани няма да бъде на разположение на Манчестър Юнайтед за срещата срещу Астън Вила във Висшата лига, за двубоя срещу Манчестър Сити в полуфиналите на Купата на лигата, както и за мача от купата на ФА срещу Уотфорд.

Още от Футбол свят

Виж всички