Герхард Бергер нападна остро Люис Хамилтън

Герхард Бергер нападна остро Люис Хамилтън

Бившият пилот на Макларън, Бенетон и Ферари във Формула 1 Герхард Бергер изрази остра критика към седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, който с титлата си през тази година изравни великия рекорд на легендата Михаел Шумахер. Според Бергер британецът мисли само как да изкара повече пари с бавенето на подписването на дългоочаквания си нов договор с Мерцедес.

Според австриеца Люис също така силно желае да запази ролята си на доминираща фигура, около която се концентрират всички усилия на тотално доминиращия от началото на турбохибридната ера германски отбор. Това е и причината британецът да лобира пред шефа Тото Волф за оставането на Валтери Ботас, който върши работата си на втори пилот и негов помощник по най-добрия начин, и отхвърлянето на възможността негов съотборник да стане Джордж Ръсел.

„Хамилтън е напълно погълнат от амбицията си да продължи статута си на доминиращата фигура в Мерцедес, около която се концентрират всички усилия на отбора. Цяла седмица не спря да праща съобщения във всичките си социални канали, когато стана ясно, че няма да се състезава заради коронавируса“, коментира Бергер.

„След състезанието обаче не успя да напише едно поздравление към Джордж Ръсел. Момчето, което на пожар трябваше да скочи в неговия болид и да го замести, и то по какъв начин го направи. Въпреки това всички видяхме, че Тото Волф и Мерцедес също имат скрит коз и по всяко време могат да го извадят на масата в лицето на Джордж“, завърши австриецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички