Газидис: Серия “А” и Милан имат най-голям потенциал за растеж

Газидис: Серия “А” и Милан имат най-голям потенциал за растеж

Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис е убеден, че Серия “А” е с най-голям потенциал за развитие сред топ 5 на европейските първенства. Той също така вярва, че грандът от Милано има най-големия потенциал в това отношение от всички клубове в италианския елит.

“Това, което правим в Милан, е много ясно, но и много трудно. Трябва да намалим разходите за заплати, но същевременно да си подобрим и представянето, което не е лесно. Голяма част от успеха на Премиър лийг се дължи на глобалния възглед, на тази интернационализация. Това се случи с футболните идеи, а напоследък и с чуждите собственици и международните ръководители. Тази комбинация от идеи и разнообразие е една от големите причини за успеха на това първенство.

Смятам, че италианският футбол, очевидно, е международен, а брандовете ни също са интернационални. Вижте интереса от хората с частен капитал. Те не са глупави, искат да са въвлечени в модернизацията и професионализацията на италианския футбол. Знаят, че той има огромен необработен потенциал. Ако направим правилните стъпки, италианският футбол може да се върне на върха на световния такъв. Смятам, че Серия “А” разполага с най-големия потенциал от топ 5 първенствата в Европа по отношение на растеж. Също така мисля, че Милан има най-голям потенциал за това като индивидуален клуб”, коментира Газидис пред ESPN.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички