Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Близо 50 състезатели ще участват на Държавното първенство по шахмат за глухи

Близо 50 състезатели ще участват на Държавното първенство по шахмат за глухи

Близо 50 състезатели от цялата страна ще вземат участие в тридневното Държавно първенство за мъже и жени по шахмат за глухи, което започва днес и ще продължи до неделя в София. Шампионатът се организира от Спортната федерация на глухите в България по Програма за развитие на спорта за хора с увреждания на Министерството на младежта и спорта и с подкрепата на Съюза на глухите у нас.

Право на участие имат всички състезатели спечелили призово класиране от местните турнири към съответните спортни клубове на глухите. Много силна се очертава да бъде конкуренцията при мъжете, където сред участниците ще бъдат Александър Живков, Георги Пенев и Николай Нинов. И тримата се представиха повече от успешно на миналогодишните Дефлимпикс игри по шахмат, когато заеха пето място в отборното класиране по нации.

Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга, утвърдена от ФИДЕ. При равенство се прилага показателят "Бухолц- Медиана". Класиралите се до трето място получават плакети и медали и грамоти за участието си. Шампионатът ще бъде ръководен от съдиите Боряна Строкова и Петя Караиванова. Победителите ще бъдат известни в неделния ден в 11.00 часа.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти