Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Екатерина Стратиева с участие на рали Канарски острови

Екатерина Стратиева с участие на рали Канарски острови

В една изключително трудна година, изпълнена с много неизвестни и постоянни промени в плановете Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с нова цел - старт в рали Канарски острови!

Състезанието ще се проведе през последния уикенд на ноември (26-28.11), като то ще бъде базирано в Лас Палмас – Гран Канария. Общата дължина на скоростните етапи ще е 201,79 км, а за тях екипажът отново ще заложи на автомобила Peugeot 208 R2.

Както и в предходния кръг в Португалия в началото на октомври и сега Стратиева и Аврамов ще се състезават за най-големия отбор в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила! За отбора в предстоящия старт ще вземат участие още 3 екипажа - водачът в класирането в шампионата и европейски шампион Алексей Лукянук/Алексей Арнаутов – Citroen C3 R5; Мариан Гриебел/Пирмин Винкелхофер – Citroen C3 R5 и Синдре Фурусет/Джим Хиерпе – Peugeot 208 Rally4.

„За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно. Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм. Пропуснахме старта в Унгария заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19, понеже ако някой се окаже положителни означава, че си оставаме тук, а колата и механиците ще са вече там. Не искам да си го помислям! За вторник е планиран тест специално за нашия отбор, на който се надявам да придобием добър опит с условията и трасетата на острова. Очакват се температури между 17 и 25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните,“ коментира Стратиева.

Още от Моторни спортове

Виж всички