Ръководството на Барселона с ултиматум към играчите

Ръководството на Барселона с ултиматум към играчите
Стоичков: Вярвам, че Меси ще завърши кариерата си в Барселона
Стоичков: Вярвам, че Меси ще завърши кариерата си в Барселона

Пресслужбата на Барселона публикува официално изявление за проведените преговори с част от играчите на каталунския гранд за намаляване на заплатите.

Разговорите се водят на фона на затрудненото финансово състояние на Барселона.

"11 ноември, след няколко дни на напрегнати срещи и уморителни преговори, страните завършиха периода на консултации, без да постигнат съгласие. Ръкоководството беше принудено да прибегне до такива мерки за преодоляване на сериозните финансови проблеми, предизвикани от пандемията от коронавирус, която доведе до намаляване на доходите на клуба с повече от 300 милиона евро, което налага корекция на заплатите със 191 милиона евро.

Отчитайки, че по време на преговорния процес страните показаха искрена и твърда воля за разбиране на проблемите на клуба от страна на играчите, си предоставихме време до 23 ноември, за да помислим и решим, могат ли да бъдат приети предложенията, които бяха обсъждани на масата. В противен случай, ще поемем отговорността да вземем решението, което е от съществено значение за клуба", се казва в съобщението на каталунския клуб.

По-рано изпълняващият длъжността президент на Барселона Карлес Тускетс заяви, че всичи играчи, включително мегазвездата Лионел Меси, проявяват разбиране и са готови за намаляване на възнагражденията.

Още от Футбол свят

Виж всички