Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Сърбия (U16) 1:1

Вратарят на Северна Ирландия е готов за нов подвиг при дузпите

Вратарят на Северна Ирландия е готов за нов подвиг при дузпите

Младият вратар на Северна Ирландия Бейли Пийкок-Фаръл за кратко време се превърна не само в основна фигура в тима, но и в любимец на феновете. 24-годишният резервен вратар на английския Бърнли заяви, че е готов за нови дузпи, при които да покаже качества, но и да помогне на Северна Ирландия за класиране на Евро 2020. В първия кръг на плейофите по пътя към европейските финали Пийкок-Фаръл спаси удар от 11-те метра на Харис Хайрадинович от Босна и Херцеговина, което се оказа и решаващо за крайния изход. Сега обаче им предстои решителен мач- домакинство на Словакия утре от 21.45 часа. Но звездата на Барселона Миралем Пянич се изнерви от опита на Пийкок-Фаръл да го разконцентрира по време на мача и след като вкара, се оплака на съдията.

Стражът обаче не го смята за проблем. "Винаги има някои игри с психиката и аз не само се радвам, но и търся такива възможности. Като вратар се опитвам да окажа възможно най-голям натиск върху играча, опитвам се да запълня вратата. Може би да проведа разговор с него, да играя някои игри на ума, обяснява Бейли. Освен да разчита на психиката, вратарят показа и знания. Той е събрал много информация за словаците и ако се стигне до дузпи, ще бъде подготвен, най-вече благодарение на треньора на вратарите Стив Харпър и помощник-треньора Остин Макфий.

"За щастие не ми се налага да гледам безумно много часове с мачове на Словакия. Има си хора от екипа, които са си свършили работата, както беше и срещу Босна и Херцеговина. Те ще компресират в едно видео всичко най-нужно и ще бъде достатъчно, добавя стражът, стартирал кариерата си в Мидълзбро. "Ние сме абсолютно наясно колко важен и в същото време труден ще бъде този мач. И разбира се, емоционално е да се класираме, така че ще се постараем с всички сили, завърши стражът.

Още от Футбол свят

Виж всички